Hvad Er PS Vita?

30/09/2020 10:02
Billede: Jumpstory

PS Vita var en håndhold spillekonsol fra Sony, der blev lanceret i 2011. PS Vita blev introduceret som afløseren for PSP, der blev introduceret på markedet i 2004.

PS Vita adskilte sig fra PSP ved blandt andet at have en to analoge joysticks, hvilket gav den en større relation til de controllere, som man kender fra Playstation-konsollerne.

PS Vita har flere end 1.500 spil 

Igennem årene udgav Sony flere end 1.500 spil til PS Vita. Blandt de mest populære spil til PS Vita var blandt andet Minecraft, The Walking Dead og Metal Gear Solid.

Konsollen var tiltænkt en rolle, hvor den skulle kombinere populariteten fra spillekonsollerne med den stadig voksende popularitet for mobilspil. 

Dette miks blev dog aldrig det hit, som Sony havde ønsket sig, da PS Vita blev en mellemting fremfor en konsol, der kunne samle spillerne. Den blev i stedet fravalgt af mange, som enten spillede på deres Playstation 4 eller valgte at spille mobile spil på deres mobiltelefon eller tablet.

Sony stoppede produktionen af PS Vita i 2019, hvor også produktionen af nye spil til PS Vita stoppede. PS Vita blev på mange områder overhalet af udviklingen af spil til smartphones. PS Vita nåede aldrig de samme salgstal som PSP og skuffede generelt udenfor Japan.

PS Vita solgte 16 millioner konsoller, inden produktionen af den stoppede. PSP nåede til sammenligning at sælge 80 millioner. 

Da PS Vita udkom, var det med en salgspris på omkring de 2.000 kr., hvilket har gjort den til en dyr mellemting, når de fleste brugere i forvejen har haft en PS4 eller mobiltelefon.

Tak til avXperten

Til slut takker vi vores venner hos avXperten for støtten til dette indlæg. På deres webshop kan du finde en masse lækkert gamer grej som fx et nyt gaming tastatur, eller elektronik i utallige andre genre.

Flere indlæg

Er playstation 5 udkommet? Få vigtig info her!

30/06/2021 13:51
Billede: canva.com

Den nyeste playstation fra sony, kaldet "Playstation 5" udkom d. 12 november 2020, og har lige siden været solgt verden over.

I starten af sin lancering var der utrolig stor mangel på ko…

Top 30: De Bedste Nintendo Switch spil

04/03/2021 11:05
Billede: Pixabay

Nintendo Switch er en fantastisk konsol til dig, der godt kan lide den uformelle og nemme måde at spille videospil på. Du kan nemt tage den med over alt, og så har den også den store fordel, at de …

Hvad er Playstation Plus?

01/12/2020 09:58
Billede: Pexels

Hvis du har en Playstation af nogenlunde nyere dato, så ved du med stor sandsynlighed også, hvad Playstation Plus er. Abonnementet er en nødvendighed for alle, der vil have den bedste oplevelse ud …

Hvad er PS VR?

08/10/2020 10:04
Billede: Jumpstory

PS VR står for Playstation VR. PS VR er et virtual reality-headset fra Sony, der er udgivet til Playstation 4. PS VR kommer også til Playstation 5.

Med PS VR kan du dermed spille virtual re…

PSP vs Nintendo Switch

06/10/2020 11:28
Billede: Jumpstory

PSP vs Nintendo Switch. Det er snart som kampen mellem Playstation og Xbox. Og så alligevel ikke. Selvom PSP og Nintendo Switch på mange områder tilbyder det samme i form af håndholdt gaming, …

Er PS Vita udgået? Se status på PS Vita

30/09/2020 09:43
Billede: Jumpstory

Ja, PS Vita er udgået. Sony tak officielt stikket på PS Vita den 1. marts 2019, da produktionen af PS Vita-konsoller blev stoppet. 

PS Vita kom som afløseren for PSP, men der kommer ik…