Er PS Vita Udgået? Se Status På PS Vita

30/09/2020 09:43
Billede: Jumpstory

Ja, PS Vita er udgået. Sony tak officielt stikket på PS Vita den 1. marts 2019, da produktionen af PS Vita-konsoller blev stoppet. 

PS Vita kom som afløseren for PSP, men der kommer ikke nogen afløser for PS Vita, som dermed ser ud til at blive den sidste håndholdte enhed fra Sony Playstation.

Nyt fokus kostede PS Vita livet

Siden den første PSP udkom i 2004, oplevede Sony svingende salgstal. Selvom PS Vita fik lidt over syv år på markedet, så oplevede den aldrig de samme salgstal som de første PSP'ere havde det.

Udviklingen løb på mange måder fra PS Vita og de håndholdte spillekonsoller i takt med, at mobiltelefoner og tablets overtog en større andel af håndholdte spil.

Ved nedlukningen af PS Vita havde konsollen solgt omkring 16 millioner enheder. Til sammenligning solgte de forskellige PSP-udgaver omkring 80 millioner enheder over 10 år.

Mens PS Vita leverede godkendte salgstal i Japan, så havde konsollen svært ved at nå samme gennemslagskraft i de øvrige lande. 

Selvom der ikke produceres flere PS Vita-enheder eller nye spil, så kan du stadig købe spil til PS Vita hos enkelte forhandlere. Udbuddet bliver dog af gode grund løbende mindre, så du kan indenfor den nærmeste fremtid være tvunget til at søge spil og konsoller på brugtmarkedet, hvis du ønsker en PS Vita.

Det er svært at se, at Sony skal kaste sig ud i et tredje eventyr med håndholdte konsoller. Den teknologiske udvikling gør, at der med skiftende netværkstyper, som foreksempel 5G, og den øvrige udvikling, så vil det blive en hård kamp at konkurrere med Android og iPhone i forhold til mobile spil.

Tak til avXperten

Vi takker til sidst avXperten for deres støtte til dette indlæg. På deres webshop finder du et gigantisk udvalg af elektronik samt tilbehør til elektronik, se hele udvalget her: https://www.avxperten.dk/.

Flere indlæg

Er playstation 5 udkommet? Få vigtig info her!

30/06/2021 13:51
Billede: canva.com

Den nyeste playstation fra sony, kaldet "Playstation 5" udkom d. 12 november 2020, og har lige siden været solgt verden over.

I starten af sin lancering var der utrolig stor mangel på ko…

Top 30: De Bedste Nintendo Switch spil

04/03/2021 11:05
Billede: Pixabay

Nintendo Switch er en fantastisk konsol til dig, der godt kan lide den uformelle og nemme måde at spille videospil på. Du kan nemt tage den med over alt, og så har den også den store fordel, at de …

Hvad er Playstation Plus?

01/12/2020 09:58
Billede: Pexels

Hvis du har en Playstation af nogenlunde nyere dato, så ved du med stor sandsynlighed også, hvad Playstation Plus er. Abonnementet er en nødvendighed for alle, der vil have den bedste oplevelse ud …

Hvad er PS VR?

08/10/2020 10:04
Billede: Jumpstory

PS VR står for Playstation VR. PS VR er et virtual reality-headset fra Sony, der er udgivet til Playstation 4. PS VR kommer også til Playstation 5.

Med PS VR kan du dermed spille virtual re…

PSP vs Nintendo Switch

06/10/2020 11:28
Billede: Jumpstory

PSP vs Nintendo Switch. Det er snart som kampen mellem Playstation og Xbox. Og så alligevel ikke. Selvom PSP og Nintendo Switch på mange områder tilbyder det samme i form af håndholdt gaming, …

Hvad er PS Vita?

30/09/2020 10:02
Billede: Jumpstory

PS Vita var en håndhold spillekonsol fra Sony, der blev lanceret i 2011. PS Vita blev introduceret som afløseren for PSP, der blev introduceret på markedet i 2004.

PS Vita adskilte sig fra …