PSP Vs PS Vita - Hvem Vinder Duellen?

25/09/2020 12:33
Billede: Jumpstory

PSP vs PS Vita, hvem vinder den duel? I denne artikel stiller vi de to håndholdte enheder fra Playstation overfor hinanden for at se, hvilken en der er den bedste.

Du får konklusionen til først. PS Vita vinder. Hvorfor gør den så det? PS Vita udkom som afløseren for PSP, så den var allerede første den første udgave en forbedring af PSP. Du kan blandt andet også downloade PSP-spil til PS Vita.

PSP vs PS Vita sammenligning

Når vi skal sammenligne PSP og PS Vita, så er det lidt som at sammenligne Playstation 3 og Playstation 4. Selvom vi nød at spille på PS3, så var det bare en helt anden verden at få en PS4 - og sådan er det også med PSP vs PS Vita.

PS Vita var efterfølgeren til PSP. Dermed er det svært for PSP at blive sammenlignet med PS Vita, da PS Vita per automatik bygger på forbedringerne af PSP. Det gør også, at PSP ikke kan indeholde de samme features, som PS Vita har. Her i blandt muligheden for at spille modpartens spil.

PS Vita vinder blandt andet på en hurtigere CPU, flere ram, mindre vægt og et bedre batteri. Samtidig har PS Vita også to analoge sticks. Det er tydeligt at se, at der er tale om en opgradering, når vi sammenligner PS Vita med forgængeren PSP.

PSP kommer også til kort på antallet af tilgængelige spil. Her har PS Vita næsten dobbelt så mange spil, hvilket i den grad afgør duellen.

PS Vita vinder duellen, efter den har taget sejren i stort set samtlige sammenligningskategorier. 

Tak til avXperten

Til slut vil vi hurtigt takke avXperten for støtten til dette indlæg. Find et gigantisk udvalg af elektronik som fx en billig pladespiller eller et nyt bluetooth headset på avXpertens meget omfattende webshop med elektronik til ethvert behov. 

Flere indlæg

Hvordan opdaterer man PSP?

13/10/2020 10:25
Billede: Pixabay

Playstation udgav den sidste opdatering til PSP i januar 2015, hvor versionen 6.61 udkom. Siden har Playstation ikke udgivet nogle softwareopdateringer til PSP, som de også stoppede produktionen af…

Er Nintendo Switch bedre end PS Vita?

05/10/2020 13:17
Billede: Pixabay

Der foregår en evig diskussion inden for håndholdt gaming om, hvilket device, der er bedst. PS Vita eller Nintendo Switch. Når alt kommer til alt, så er det nok mest af alt et spørgsmål om smag og …

Kan man stadigvæk få PSP?

30/09/2020 11:11
Billede: Pixabay

Du kan stadig få PSP, men du får svært ved at finde dem ubrugte. Hvis du i dag vil have en PSP, så skal du med stor sandsynlighed købe dem brugt.

Sony stoppede produktionen af PSP i 2014, h…

Kommer der en ny PSP?

30/09/2020 11:02
Billede: Pixabay

Nej, der kommer ikke en ny PSP. De håndholdte konsoller fra Playstation ser for evigt ud til at være lagt i graven, da Sony fremover ser ud til at fokusere på deres Playstation-konsoller.

Hvor mange PSP konsoller er der udkommet?

28/09/2020 08:47
Billede: Jumpstory

Over de 10 år som Sony producerede PSP konsoller, udkom der fem forskellige PSP-konsoller. Den første var PSP-1000. Den blev efterfulgt af PSP-200, PSP-3000, PSP GO (N-1000) og PSP Street (E1000).<…

Hvornår udkom den første PSP?

28/09/2020 08:30
Billede: Jumpstory

Den første PSP udkom den 12. december 2004 i Japan. PSP udkom derefter i marts og september i resten af verden. Udgivelsen i Europa, Asien, Afrika og Australien den 1. september 2005 markerede dato…