Kommer Der En Ny PSP?

30/09/2020 11:02
Billede: Pixabay

Nej, der kommer ikke en ny PSP. De håndholdte konsoller fra Playstation ser for evigt ud til at være lagt i graven, da Sony fremover ser ud til at fokusere på deres Playstation-konsoller.

Sony stoppede i 2014 for produktionen af PSP. PS Vita overtog her rollen som Sonys håndholdte spillekonsol. Du kan derfor ikke længere købe nye PSP-enheder, da de for længst er udgået.

Ny PSP? Det skal du ikke regne med

Det ligger langt fra i kortene, at der er en ny PSP eller tilsvarende spillekonsol på vej. Sony begravede i 2019 efterfølgeren til PSP, da de stoppede produktionen af PS Vita.

Salgstallene for PS Vita var på syv år under en fjerdel af, hvad der var solgt af PSP'ere, der havde haft en tidsramme på 10 år.

Selvom først PSP og sidenhen PS Vita var tiltænkt en rolle i rummet mellem de egentlige Playstation-konsoller og mobilspil, så formåede de håndholdte enheder aldrig at udfylde den rolle, da udviklingen gjorde, at flere og flere spillere valgte en af de to andre - og helt fravalgte mellemtingen.

Derudover havde PSP og PS Vita stor konkurrence fra Nintendo DS, der på samtlige områder udkonkurrerede PSP og PS Vita på en lang række parametre. Det er derfor svært at se, hvordan de skal både ramme en efterspørgsel og tage konkurrencen op med Nintendo.

Der var ikke annonceret en efterfølger til PS Vita, da Sony annoncerede, at de ville stoppe produktionen. I de næsten to år der er gået efterfølgende, har der heller ikke været nogle udmeldinger om, at Sony har planer om at ændre på strategien og udsende en ny håndholdt enhed.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et enormt udvalg af smart elektronik hos avXperten, heriblandt smarte Ubiquiti routere og access points til at booste dit netværk og få en optimal netværksopsætning i hjemmet eller på jobbet.

Flere indlæg

Hvordan opdaterer man PSP?

13/10/2020 10:25
Billede: Pixabay

Playstation udgav den sidste opdatering til PSP i januar 2015, hvor versionen 6.61 udkom. Siden har Playstation ikke udgivet nogle softwareopdateringer til PSP, som de også stoppede produktionen af…

Er Nintendo Switch bedre end PS Vita?

05/10/2020 13:17
Billede: Pixabay

Der foregår en evig diskussion inden for håndholdt gaming om, hvilket device, der er bedst. PS Vita eller Nintendo Switch. Når alt kommer til alt, så er det nok mest af alt et spørgsmål om smag og …

Kan man stadigvæk få PSP?

30/09/2020 11:11
Billede: Pixabay

Du kan stadig få PSP, men du får svært ved at finde dem ubrugte. Hvis du i dag vil have en PSP, så skal du med stor sandsynlighed købe dem brugt.

Sony stoppede produktionen af PSP i 2014, h…

Hvor mange PSP konsoller er der udkommet?

28/09/2020 08:47
Billede: Jumpstory

Over de 10 år som Sony producerede PSP konsoller, udkom der fem forskellige PSP-konsoller. Den første var PSP-1000. Den blev efterfulgt af PSP-200, PSP-3000, PSP GO (N-1000) og PSP Street (E1000).<…

Hvornår udkom den første PSP?

28/09/2020 08:30
Billede: Jumpstory

Den første PSP udkom den 12. december 2004 i Japan. PSP udkom derefter i marts og september i resten af verden. Udgivelsen i Europa, Asien, Afrika og Australien den 1. september 2005 markerede dato…

PSP vs PS Vita - Hvem vinder duellen?

25/09/2020 12:33
Billede: Jumpstory

PSP vs PS Vita, hvem vinder den duel? I denne artikel stiller vi de to håndholdte enheder fra Playstation overfor hinanden for at se, hvilken en der er den bedste.

Du får konklusionen til f…